Полицията издирва 36-годишен мъж от Мадан, който за малко да прегази бургаски полицаи с автомобила си.

Екшънът се разиграл в късния следобед на 6 февруари тази година, съобщиха от ОДМВР-Бургас. Мъжът, който по неофициална информация се казва Валентин Чаушев и се занимавал с търговия в Айтос, не се подчинил на полицейски разпореждания да спре при рутинна проверка, осъществявана в района на бл. 74 в бургаския комплекс „Изгрев”. Той застрашил с управлявания от него автомобил „Ситроен С 4” живота на униформените служители и нанасяйки материални щети по друга лека кола, успял да напусне местопроизшествието.

Единият от полицаите, след предупреждение, произвел изстрел със стоп-патрон, но въпреки това 36-годишният шофьор, придружаван от живеещата с него на семейни начала жена и нейното дете, се отправил в неизвестна посока. Обявен е първоначално за местно, а впоследствие и за общодържавно издирване.

Към момента в полицията не е постъпвал сигнал за отвлечено лице, но въпреки това служителите на реда успели да установят телефонен контакт с 30-годишната жена, живееща на семейни начала с издирвания маданец. Тя не се ангажирала с данни относно неговото местонахождение, като заявила, че води обичайния начин на живот заедно с детето си.

Издирвателните действия по установяване на 36-годишния беглец от Мадан продължават от служители на Областната дирекция на МВР – Бургас.