Районната прокуратура в Бургас е внесла в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Исус А., съобщиха от държавното обвинение. Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел сумата от 85 стотинки от 13-годишно момче, като употребил за това заплашване.

За случая информира вчера Областната дирекция на МВР. Грабежът е осъществен на 11 август в района на бл. 95 в комплекс „Меден рудник“. Според полицията грабителят е 18-годишен младеж от Средец.

Исус насочил нож към хлапака и придружаващо го момиче и гo заплашил с думите: „Дай ми пари“, „Дай ми още! Отваряй портмонето и давай още пари“, „Не викай, защото ще те ударя много лошо“.

По време на разследването е установено, че пострадалото момче и негова приятелка са стояли на беседка и са разговаряли. Към тях се приближил непознат мъж, който противозаконно отнел последните стотинки на момчето. Установено е също така, че обвиняемият има три предходни осъждания за деяния, осъществени от него още преди да навърши пълнолетие. Става дума за престъпления срещу собствеността, а едно от тях е квалифицирано като опит за грабеж.

Налице са и данни, че Исус А. многократно е обявяван за издирване (19 пъти), както се е укривал, за да избегне наказателни преследвания спрямо него. Обвиняемият няма постоянен адрес, трудова заетост и води скитнически начин на живот.

Предстои Районен съд – Бургас да насрочи час на заседанието си.