Изключително нагъл шофьор – рецидивист в това да сяда пиян зад волана, ще се изправи след минути пред Районния съд в Бургас. 57-годишният Атанас Ангелов е задържан след катастрофа в Бургас, при която блъснал лек автомобил, а след това избягал.

Инцидентът е от 31 януари. Тогава Атанас изпълнявал курс от Ямбол до Обзор с товарен автомобил Скания. До магазин Лидъл в к/с „Изгрев“ блъснал „Тойота“ и избягал. За щастие в леката кола няма пострадали. Хората обаче веднага подали сигнал в полицията.

Атанас Ангелов е задържан около час и половина по-късно в района на ул. „Одрин“. При проверката се оказало, че той шофира пиян. Дрегерът е отчел 1,33 промила алкохол. Това не е първото подобно провинение за професионалния шофьор, уточниха от Районната прокуратура. Той е осъждан два пъти за шофиране в пияно състояния, лежал е и 4 месеца в затвора.

Властите са му върнали книжката през октомври миналата година, а само няколко месеца по-късно Ангелов прави катастрофа, от която бяга и отново е пиян зад волана. След малко от държавното обвинение ще поискат постоянен арест за мъжа.

 

Снимката е илюстративна