Адвокат Ваня Радиева ще бъде глобена от съда, защото днес не се яви в съдебната зала и така осуети старта на делото срещу Станимир Рагевски. Той е обвиняем за жестокото убийството на Мехмед Юмер и Теодора Бахлова.

Глобата на адвокат Радиева е 500 лева. От 10 февруари призовкарите на съда са правели опити да я открият, стана ясно днес. Юристката обаче не била открита в кантората си, не отговаряла и на телефона си. Едва вчера от съда се свързали с нея.

По телефона Ваня Радиева обяснила, че и тя,  дъщеря ѝ са болни. Освен това била призована нередовно и не успяла да се запознае с материалите по делото.

Според съдия Ангел Гагашев обаче Радиева е редовно призована. На нея са били предявени материали от разследването. Правени са и възражения, което означава че тя е наясно с делото. Липсвали също така и доказателства, че е била болна, обясни съдия Гагашев.

На Станимир Рагевски ще бъде осигурен и служебен адвокат, за да се гарантира, че делото няма да бъде отлагано по подобен начин отново. Следващият опит да се даде старт на процеса за едно от най-жестоките престъпления в Бургас ще бъде на 27 март.