Млад германец е разобличен в извършването на кражба в Слънчев бряг, информираха от Областната дирекция на МВР.

Около 01.40 часа през нощта в петък 22-годишен бургазлия се оплакал в полицията, че предния ден за времето от 21.00 до 23.00  ч. от магазин за дрехи, разположен на крайбрежната алея в Слънчев бряг срещу хотел „Хевън”, му е открадната чанта. В нея имало лични документи и две дебитни карти, сумата от около 650 лева и 185 турски лири и други дребни вещи.

Служителите на реда провели бързо разследване и скоро разкрили и задържали извършителя на престъплението – това е 18-годишен немски гражданин. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На следващия ден в местната полиция е получено съобщение от 46-годишен украински турист за това, че предния ден около 19.30 ч. в магазин в Несебър, намиращ се в близост до комплекс „Аурелия“, му е задигната чантата. За престъплението униформените задържали три криминално проявени софиянки на възраст от 15 до 22 години. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Ден по-късно около 14.40 ч. охранителите на плажа в Слънчев бряг спипали две от софиянките – на 15 и 22 години, които откраднали чанта на румънски турист. Гардовете върнали чантата на нейния собственик. И по този случай е образувано бързо полицейско производство.