В този момент състав на Бургаския районен съд решава дали да остави в ареста Алекс Димов. 23-годишният мъж беше зрелищно арестуван преди дни, а днес стана ясно, че цяла година е изнудвал свой приятел. Със заплахи успял да измъкне ад 180 000 лева от жертвата си.

Първоначално му поискал 10 000 лева, с които щял да започне бизнес. По-късно обаче казал, че е дал парите, за да купува и разпространява дрога. Полицията разбрала, но искала да арестува и двамата. За да не бъдат задържани, трябвало да плащат на столични полицаи.

Това обяснявал Алекс на лековерния си приятел и постоянно му искал пари. Заплашвал го дори и с убийство и че ще му подхвърли дрога, ако спре да дава пари. Човекът дал всичките си спестявания, теглил и кредити. Страхът му, че може да бъде арестуван за престъпление, което не е извършил бил толкова голям, че бургазлията дори правил опити за самоубийство, стана ясно на брифинг на Полицията и Прокуратурата.

Изнудвачът давал всичките си пари за хазарт. В материалите по делото има свидетелски показания на служители от казина, в които Алекс е пръскал парите на жертвата си. Младежът днес изглеждаше видимо притеснен и говореше трудно, по никакъв начин не изглеждаше като човек, който с хитри манипулации е държал в страх друг човек близо година. Прокуратурата настоява за постоянното му задържане под стража.