Съдът остави за постоянно в ареста 46-годишния Стефан Дехнев. Мъжът е обвинен в умишленото убийство на шофьора Руско Танев, който на 28 август блъсна 6-годишно момченце в село Прилеп.

Детето почина на място, а дядо му нападна шофьора. Пред съда Дехнев заяви, че не е искал да убие шофьора. „Исках да го заболи, защото като удари лапето, то не приличаше на човек“, заяви в съдебната зала Стефан Дахнев.

Според събраните доказателства обаче мъжът умишлено е убил шофьорът. „Право на улицата“, заяви наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев и допълни, че прокуратурата няма да позволи това да се случва.

Шофьорът е бил пребит жестоко, той е получил и сътресение на мозъка. Според свидетелските показания обаче единствено Стефан Дехнев се е саморазправял с него. Първи срещу шофьора се нахвърлил бащата на загиналото дете.

Руско Танев обаче заявил, че няма да бяга и ще чака полиция. Тогава бащата се отдръпнал, но дядото на момченцето започнал да го удря. Хора на място се опитали да ги разтърват.

Кръвната проба на убития шофьор е отрицателна. Пробите на загиналото дете и на дядото все още не са готови. Според първоначалните данни, камионът се е движил с едва 15 км/ч, а момченцето изскочило внезапно на пътя.