Две катастрофи с автобуси на „Бургасбус“ са станали тази сутрин, съобщи управителят на общинския превозвач инж. Петко Драгнев. И в двата случая вината е на шофьори на леки автомобили, които са отнели предимството на автобусите, уточни инж. Драгнев.

„В първия случай автобусът е бил с предимство, когато кола е завила рязко и го е ударила“. Инцидентът е станал в зона А на к/с „Меден рудник“. Малко по-късно друг автомобил е предизвикал пътен инцидент с автобус в района на „Океански риболов“.

Колата е сякла пътя на общинското возило. Шофьорът се е опитал да избегне удара и се е блъснал в мантинела, но е ударил леко и автомобила, предизвикал инцидента. И при двете катастрофи няма пострадали пътници, нанесени са минимални материални щети.

„Искам да призова шофьорите да бъдат по-толерантни. Автобусите са дълги по 18 метра и тежат 20 тона. Те не са така маневрени както леките коли и не могат да реагират бързо в подобни ситуации“, коментира инж. Драгнев. Катастрофите тази сутрин са станали в платната за общия трафик, и на двете места няма бус ленти.