С арест на двама криминално проявени бургазлии, осъществили грабеж спрямо 12-годишно момче, завърши втората полицейска операция, протекла на територията на квартал „Победа“ през днешния ден. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Двама мъже – на 22 и 24 години, единият от които рецидивист по линия „грабежи“, издебнали момчето около 02.30 ч. снощи на ул. „Тамара“ в квартала, докато се прибирало от къщата на майка си към дома на баща си, разположени през няколко съседски жилища. Нападнали го в тъмнината, нанесли му побой и ограбили сумата от 30 лв., след което се укрили.

В резултат на бързите оперативно-издирвателни действия, предприети от полицейските служители на Първо Районно управление – Бургас и работата по „горещи следи“, двамата извършители на дръзкия грабеж са установени и задържани за срок от 24 часа. Единият от тях бил абсолютно неадекватен – под въздействие на наркотични вещества, но вторият направил пълни самопризнания и се разкаял за деянието си.

Работата по цялостно документиране на случая, както и по установяване съпричастността на двамата грабители към други престъпления продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Припомняме, че на територията на кв. „Победа“ през вчерашния ден стартира мащабна полицейска операция по противодействие разпространението на наркотици, осъществяването на грабежи и кражби от търговски обекти, частни домове и офиси на фирми, в която участваха служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР - Бургас, „Специализираните полицейски сили”, Първо Районно управление - Бургас и бургаската жандармерия. При акцията бяха проверените общо пет адреса, откъдето са иззети множество вещи (мобилни телефони, автонавигации, велосипеди, различни битови вещи, телескопични палки, ножове и други), за чийто произход задържаните мъже не успяха да дадат адекватни обяснения.

Предстои провеждането на подобни операции на други места в Бургаски регион, като фокус отново ще бъдат битовите престъпления и престъпленията против собствеността.