Половин година без шофьорска книжка ще остане Метан Адемов от поморийското село Габерово. Той е джигитът, който вчера прелетя с бясна скорост през тротоар в Каблешково, разби шест бетонни колчета и буквално отсече дърво с автомобила си. Мъжът ще плати и глоба от 200 лева. Кадри от рисковото каране на Метан бяха разпространени в социалните мрежи.

Опасният шофьор е открит и задържан два часа след инцидента. Той няма да бъде тестван за наркотици или алкохол, защото когато е открит вече не е бил в автомобила. Реално униформените няма как да докажат дали е шофирал под въздействието на упойващи вещества, или ги е приел по-късно.

Пред полицаите Метан обяснил, че си чатил по телефона и за това изгубил управление над колата. Не спрял да види какво се е случило от страх. Хората от Каблешково настояват за поставянето на легнали полицаи, които да ограничават скоростта по улиците на града.

Кметът Иван Иванов обясни, че ще внесе такава докладна, но не е оптимист. „Той е преминал през целия град. Буквално е прелетял през два легнали полицая и те не са го спрели по никакъв начин“, обясни Иванов. Кметът допълни, че камери в града са проследили как колата на Адемов преминава с бясна скорост през центъра и профучава през няколко пешеходни пътеки.

Той съобщи, че в Каблешково вече започва подписка, с която ще се искат по-строги наказания за катастрофи, които са предизвикани в пешеходни зони или на тротоар. „Истински късмет е, че не е ударил някого. Шофирал е на места, на които има много деца. Времето е хубаво и всички са навън. Ако беше ударил някого с тази скорост нямаше да говорим за пострадали, а за убити“, допълни Иванов.