Поне две деца на възраст между 14 и 18 години са сред жертвите на групата, която беше арестувана зрелищно пред Новата поща. Това обявиха от Окръжната прокуратура и Областната дирекция на МВР в Бургас.

По време на акцията са задържани общо 8 души, на четирима от тях вече са повдигнати обвинения. За организатор се сочи Илко Паскалев, който от 2017 година е с висящо дело за лидер на организирана престъпна група. По разбиването на новата група, която се е занимавала с изнудване, заплахи и разпространение на дрога, се работи от февруари, съобщи ст. комисар Калоян Калоянов.

До момента се знае, че задържаните са използвали и заплахи, и побой, за да принудят жертвите си да продават наркотици. Под прицела им са били също така и т.нар. шанаджии – дилъри, които работят самостоятелно.

Тези, които не успявали да продадат дрогата навреме били глобявани. Другите пък трябвало да се отчитат с такса спокойствие, която обаче била доста по-висока от заработеното.

Днес от Прокуратурата ще поискат постоянен арест за трима от задържаните. И четиримата, които са с повдигнати обвинения, са криминално проявени. Трима от тях са лежали в затвора.