Общо четирима души са задържани при проведена специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества на територията на Бургас, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Служители от Първо Районно управление извършили проверка на 28-годишен криминално проявен бургазлия, като намерили и иззели торбичка с 25 топчета с марихуана с общо тегло 20 гр. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа.

Същевременно полицаи от Пето районно влезли в апартамент в бл. 14 в к-с „Славейков“, обитаван от 25-годишна бургазлийка. Вътре са открити около 70 гр марихуана, метамфетамин, хероин, както и електронна везна. Момичета е откарано в ареста за срок от едно денонощие.

При обход в квартал „Сарафово“ на ул. „Беласица“ блюстителите на реда забелязали криминално проявените и осъждани 25-годишен бургазлия и 28-годишна негова съгражданка. У жената е открито бяло кристалообразно вещество (метамфетамин) с тегло около 20 грама. В квартирата, обитавана от младия мъж, са намерени марихуана и метамфетамин. Двамата бургазлии са задържани за срок от 24 часа.

По случаите са образувани бързи полицейски производства.