Районният съд в Бургас е наложил ефективно наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ спрямо Силвия Н., съобщиха от прокуратурата. 36-годишната жена е подсъдима за това, че на 24 март тази година, на ъгъла между ул. „Индустриална“ и ул. „Вая“ в града, е държала в себе си без надлежно разрешително метамфетамин с тегло 0.989 гр. (на стойност 24 лв.).

Наркотичното вещество е открито при извършена проверка на подсъдимата от страна на служители на Областната дирекция на МВР – Бургас.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. На Силвия Н. е наложена и „глоба“ от 2000 лв.

Със същата присъда е приведено в изпълнение и предходно условно наказание от 2 години „лишаване от свобода“ спрямо бургазлийката. Тя е била призната за виновна за извършено от нея документно престъпление. Така, ако присъдата влезе в сила, Силвия Н. ще трябва да изтърпи наказание от 3 години ефективно „лишаване от свобода“.

Наказателното дело е преминало по реда на бързото производство. Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.