33-годишен бургазлия задържаха от полицията за няколко обира от хранителни магазини. По данни на ОДМВР-Бургас мъжът живее на хотел, разположен в Централна градска част.          

Той е откраднал 270 лева на 18 януари след заплаха с нож спрямо 25-годишна продавачка в денонощен магазин. След няколко дни направил опит да обере павилион на „Демокрация“. Заплашил продавачката с нож,но тя успяла да затвори вратата и да повика помощ.

Вчера около 21.30 часа отново въоръжен,мъжът отнел близо 900 лева от магазин за хранителни стоки. Извършителят на множеството кражби е направил пълни самопризнания за трите престъпления, като описал начина за извършването им, както и маршрутите, които използвал за оттеглянето си.

Установено е, че мъжът използвал парите от грабежа за да преживява и заплаща хотелските си разноски. По думите му започнал да извършва криминалните деяния, тъй като след прибирането си от чужбина, където живял със семейството си, изхарчил спестените пари, а не могъл да си намери работа. Оставяйки без средства за препитание, решил да извършва грабежи за да се снабдява с финансови средства. Наблюдавал основно магазини за хранителни стоки или павилиони, като забелязвайки че продавачките им остават сами, си слагал качулката и шала и след заплаха със сгъваем нож, извършвал грабежите.

Служителите от Първо Районно управление – Бургас констатирали, че той изхарчил парите от грабежа на денонощния магазин за храна и заплащане на хотелските разноски, а парите от втория грабеж изгубил докато бягал от местопроизшествието.

За документиране на извършените три престъпления полицейските служители са извършили множество оперативно-издирвателни мероприятия, иззели видеозаписи и разпитали пострадали и свидетели на грабежите. Обирджията е задържан непосредствено след прибирането си в хотелската стая след извършването на грабежа на магазина за хранителни стоки, разположен на бургаската улица „Гладстон”. Работата по случаите продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.