Бургаският районен съд е признал Георги С., Бойко С. и Иван С. за виновни в това, че на 11 август тази година в село Ново Паничарево дърпали за ръцете и блъскали полицейски служители, които опитвали да задържат лицето М. Х., като тримата са се опитвали да му помогнат да избяга, съобщиха от пресцентъра на съда.

Бойко С. и Георги С. отправяли обидни думи към полицейските служители и едновременно с това се заканвали, че ще ги заколят, а Иван С., с камък в ръцете, насочен към един от униформените, казал: „Ще ти счупя полицейската глава“.

Съдът е приел, че с тези действия тримата са нарушили обществения ред и спокойствие, общоприетите норми за поведение и морал и са демонстрирали явно неуважение към обществото – проява на дребно хулиганство по смисъла на чл. 1, ал. 2 от Указа за борба с дребното хулиганство.

Районният съд е наложил на Бойко С. и Георги С. глоба в размер на 500 лв., а санкцията за Иван С. е 350 лева. По-малката глоба за Иван е за това, че се е опитал да осуети поведението другите двама, които са негови синове.

Акт по Указа за борба с дребното хулиганство е бил съставен и на Ангел Р., който според съда обаче не е бил участник в развилите се събития. Съдът го е оправдал по повдигнатото обвинение за дребно хулиганство.