За изминалите три дни горските инспектори от Регионалната дирекция по горите – Бургас са съставили общо 15 акта за нарушения на Закона за горите, лова и опазване на дивеча, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите.

През уикенда, на 9 и 10 февруари, горските са извършили проверки в средецкото село Драчево, карнобатското с. Крумово градище и сунгурларското с. Грозен. Служителите са съставили 10 акта на лица, които са съхранявали немаркирана и без необходимите документи дървесина. Задържани са общо 8 кубика незаконни дърва за огрев.

За нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча са съставени 2 акта на лице, участвало в групов лов в землището на село Драчевo, ловище „Кайш баир“. Задържани са 4 патрона и едно бренеке.

Задържан е и един бензиномоторен трион, собственост на нарушител, извършващ незаконна сеч в общинска горска територия в землището на гр. Карнобат.

За непредставяне на документация, съгласно нормативно определен срок, на 11 февруари служителите на РДГ – Бургас са съставили акт на собственик на обект за съхранение, преработка и експедиране на дървесина.