7 бургазлии са с повдигнати обвинения от Специализираната прокуратура за участието в организирана престъпна група, съобщи Агенция Фокус. Всички те са от „средите на трениращите фитнес и ММА“, съобщи заместникът на главния прокурор Борислав Сарафов.

Задържаните са на възраст между 19 и 24 години. Занимавали са се с произвеждането и разпространението на наркотици в Бургас и околностите на града. „Групата е създадена с користна цел – извличане на печалба от тази си противозаконна дейност. В голяма част от задържаните лица са намерени и иззети наркотични вещества, а в дома на Филип Чорио е намерена цяла оранжерия“, посочи Сарафов.

По думите му групата се е самоснабдявала и сама е произвеждала дрогата. Оранжерията, която е открита в дома на Чорио е изумила разследващите. Тя се намира в апартамент, но е била изключително професионално направена.

Бургаските фитнесманиаци се вдъхновили за престъпната си дейност от легeндарната американска банда MS 13, допълва 24 часа. За да се наложат като наркодилъри, те дори влизали в различни заведения и пребивали определени хора, за да демонстрират влияние. С повдигнати обвинения са Теодор Бангеев, Георги Карчев, Илко Паскалев, Димитър Киров, Георги Иванов, Радослав Пехливанов и Филип Чорио.

 

Снимка: Архив