От полицията в Бургас съобщиха подробности около гонката с мигранти в Бургас. Около 20.00 ч. в района след с. Дебелт служители от жандармерията /мобилен патрул/ забелязали лека кола “Нисан кашкай”, със софийска регистрация, в който влезли няколко човека.

Подали са сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта и след преминаване през к-с “Меден рудник” - “Тодор Александров” - “Иван Вазов” - “Христо Ботев” - ляв завой по “Сан Стефано” - “Гладстон”, в района на кръстовището с ул. “Иван Шишман” се блъснал в паркиран празен лек автомобил.

По време на преследването към патрула на жандармерията се присъединили и екипи от градските управления. След допускане на пътния инцидент от купето на “Нисана” излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже, седем от които са задържани.

Установено е, че водач на автомобила е 44-годишен мъж от сирийски произход. Той е представил английски документ за самоличност, а превозваните от него мъже са мароканци. Последният от мигрантите се издирва в момента от полицейските служители.