Безпрецедентна атака по училищата в Бургас и региона. Над 30 учебни заведения са получили заплашителни имейли, че в сградите са поставени взривни устройства.

Ръководствата на училищата са преценили, че няма да рискуват и децата са освободени от занятия. В следващите 24 часа всички заплашени училища ще останат затворени. Децата ще могат да се върнат в класните стаи след 11 часа утре.

Най-вероятно става въпрос за хакерска атака. Имейлите, които са получени, са идентични и са пристигнали на служебните пощи по едно и също време, разбра Gramofona.com.

Към момента и от полицията, и от Регионалното управление по образование отказват коментар. По наша информация серия от подобни заплахи са получени и във варненски училища.

До момента в редакцията на Gramofona.com получихме информация, че сигнали за поставени взривни устройства са получени в Базовото училище, "Св. св. Кирил и Методий", "Константин Преславски", "Георги Бенковски" и "Васил Априлов", "Петко Росен", Елин Пелин", „Княз Борис І“, "Любен Каравелов".