Англичанин от село Кубадин е задържан с 2,5 кг. канабис в дома си, съобщиха от ОД на МВР. Претърсването в дома на 53-годишния английски гражданин е в резултат на  проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения. При операцията са са задържани 12 души, сред които и английският гражданин, постоянно пребиваващ в България. Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са седем бързи производства и пет преписки.

При претъсването на дома на англичанина от с. Кубадин, общ. Средец са намерени и иззети 31 стъклени буркани с канабис и три конопени растения с различна височина, специално засети, с цел добиване на канабис. Общото количество на намереното наркотичното вещество е около 2,5 кг.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая. Водачите са на възраст от 17 години, шофирал мотор след употреба на канабис, до 43 години. Сред тях има и 36-годишна бургазлийка, шофирала автомобила си след употреба на метамфетамин. В три от случаите водачите шофирали след употреба на канабис, в три след употреба на амфетамин или метамфетамин, в два след употреба на метамфетамин и в един след употреба на метадон. По случаите са образувани бързи производства.