70-годишният Алекси Стоянов, който рани с нож полицай в карнобатското село Церовски се разплака в съда. Днес окръжните магистрати решиха, че възрастния мъж трябва да остане в ареста и потвърдиха решението на Карнобатския районен съд.

Алекси и адвокатът му поискаха той да остане под домашен арест. Защитата се позова на напредналата възраст на мъжа и влошеното му здравословно състояние. Пред магистратите Алекси Стоянов заяви, че не е виновен. Обеща да бъде примерен гражданин и през сълзи коментира „Я живея една-две години, я не“.

На 22 април Стоянов рани с нож в крака полицая Антон Вълчев. Униформеният и негов колега се отзовали на сигнал за скандал в село Церковски. Алекси налетял на полицая с нож. За щастие Вълчев се разминал с леки наранявания. 70-годишният Алекси Стоянов е с богато криминално досие.

Той е осъждан 10 пъти, а за 9 от присъдите си вече е реабилитиран. Едно от осъжданията му е за опит за убийство. Нападението на полицая обаче е станало по време на изпитателен срок по условна присъда. Тя е от декември 2015 год., стана ясно по време на днешното заседание.