Група от 20 нелегални мигранти е задържана в четвъртък на пътя Созопол- Бургас. Те са превозвани в червен бус, който по неизвестни причини е изоставен на входа на града. Пристигналите на място униформени започнали да претърсват района.

Открили мигрантите да се крият в тръстиките на блатото до „Меден рудник“. Каналджиите не са задържани. Свидетели разказват, че червеният бус е бил с разрязани гуми. От МВР пък съобщават за още две групи с нелегални мигранти, които са задържани в Бургаско през седмицата.

На 25 май в Гранично полицейско управление - Царево е постъпила информация за два леки автомобила - „Ауди“ и „Волво“, движещи се в граничната зона в района на с. Ясна поляна.

Информацията веднага е предадена на всички дежурни патрули в района. Така, малко по-късно, автопатрул на жандармерията засича и спира двете коли, в които са установени двама каналджии и незаконни мигранти, самоопределящи се за афганистанци.

Те са задържани в ГПУ – Царево. Срещу каналджиите е образувано бързо производство по чл.281 от НК по описа на ГПУ- Царево, наложени са им мерки задържане под стража до 72 часа. 
На 27 май служители на ГПУ-Малко Търново са задържали в района на село Звездец 4 каналджии с 14 незаконни мигранти.

 

Снимка: Пресцентър Гранична полиция/ Архив