„Има възможност Деян Дичев да е участвал в пренасянето, но не и в разфсоването, но не мога да кажа със сигурност. Дичев е обвинен в лично укривателство.Това не е съучастие в извършване на убийство. Престъплението в българския закон предвижда до пет години лишаване от свобода.

Престъплението е по-леко от кражба, затова би могла да се приложи и по-лека мярка за неотклонение“. Това каза пред журналисти Борислав Янков – адвокат на Деян Дичев. Той е с повдигнато обвинение за престъпление от общ характер - укривателство на човешки останки. 

Според защитника му големият медиен интерес относно случая е причината за наложената мярка задържане под стража на Дичев. 

„По българския закон престъплението, в което се обвинява той, е леко, а не тежко“, коментира още адвокатът. Янков посочи, че Деян Дичев е отишъл доброволно при органите на реда и им е съдействал. Добави, че тежките престъпления са разкрити благодарение на него.

„Възможно е той да се страхува от една добре смазана машина, да има страх от реванш от извършителите, защото той съдейства на органите на реда, но в един момент става обвиняем“, допълни адвокатът.