Адвокатът на Иван Чонтов, който бе задържан преди дни след зрелищно преследване и гонка с полицията в Бургас, с коментар за случилото се. Защитникът на младия бургазлия, Станко Кралев каза пред журналисти в съдебната палата, че униформени служители са стреляли два пъти вечерта по време на преследването.

„Стреляли са още първият път на ул. „Македония“, един или два пъти и всъщност това го е изплашило, по твърдения на баща му. Защото аз го видях за първи път и не съм разговарял с него. Стреляли са и в Равадиново. Никой не обвинява полицаите, че са стреляли. Те не са създали опасност за живота му, но това е една от предпоставките за неговото поведение. Аз също искам да знам защо се е случило?“, допълни опитният адвокат.

Повече от него, може да видите в краткото видео:

Междувременно състав на Районен съд – Бургас задържа под стража обвиняемия за извършени деяния против реда и общественото спокойствие Иван Чонтов.

„Опасността от укриване на обвиняемия се извежда от поведението му при опита за задържането му от органите на реда. Същият предприема бягство от опитващите да го задържат полицейски служители, като нито подадените звукови и светлинни сигнали, нито сигнала със „стоп палка“ го мотивират да преустанови движението на управлявания от него автомобил.

Следва да се отбележи, че спрямо него са възпроизвеждани изстрели със „стоп патрони“ от полицейските служители и е използвано помощно средство „шипове“, но дори и след възпроизведените изстрели и със спукани гуми, водачът продължава да управлява автомобила си“, казва в мотивите си съдът.

20-годишният бургазлия е с чисто съдебно минало, стана ясно при гледането на мярката му за неотклонение през вчерашния ден „Праведен и разумен гражданин съм! Ще оставя на Вас да решите каква да е мярката ми за неотклонение. Студент съм. Исках нещата да приключат по-бързо. Притеснявах се някой да не ми навреди!“, коментира в съдебната зала обвиняемият.