Момичешки бой в междучасието на бургаско школо двигна на крак полицията вчера. Неприятният инцидент е станал в СОУ „Добри Чинтулов“. Двете дванадесетокласнички са се скарали, след което е последвало сбиване. На място веднага е пристигнала полиция. Едното момиче е проявило сериозна агресия спрямо съученичката си като й блъскала главата в чина.

Ударите са били повече от един, в следствие на което, пострадалата е в болница. Удряното момиче се почувствало зле снощи и веднага е потърсило спешна помощ.

Тийнейджърката е хоспитализирана, с диагноза комоцио. Момичето е в стабилно състояние, адекватна и контактна е, съобщиха за Gramofona.com от пресцентъра на МБАЛ-Бургас.

„Днес и двете момичета не са на училище. Подобна случка става за първи път в нашето училище“, каза заместник-директорката на СОУ „Добри Чинтулов“ Димитрина Папаринова. Тя каза, че до девети клас момичето, което е удряло съученичката си, не е било въобще проблемно.

От известно време обаче ученичката не посещавала школото, а когато идвала изглеждала различно. „Може да се дължи на семейни причини, може и да е от средата“, обясни още Папаринова.

Ученичката няма да бъде изключена, понежа тази година й е последна. Това, което може да се предприеме спрямо нея, е тя да бъде преместена в друго учебно заведение.

Тепърва ще стане ясно защо се стигна до момичешкия бой. Запознати със случая коментираха, че побойничката е добре позната на полицията и че има вероятност момичето да е замесено с употреба на наркотици.