18-годишен младеж от карнобатското село Черково е загинал при катастрофа с глиган. Инцидентът е станал в петък вечерта около 23.37 ч. на пътя от селото към Карнобат, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Младежът е пътувал в лек автомобил „Мерцедес C 250 TD“, управляван от 20-годишен негов съселянин. Колата се е движила с несъобразена скорост предвид тъмната част от денонощието, поради което шофьорът вероятно не е успял да види навреме излязлото на пътното платно диво прасе и се е стигнало до сблъсък.

18-годишният младеж е починал на място, а 20-годишният водач е получил комоцио, като е настанен в неврохирургията към УМБАЛ – Бургас без опасност за живота. Пострадали са и други трима пътници в колата – 19-годишен мъж от Черково, който получил комоцио и също е приет в неврохирургичното отделение на бургаската болница, както и 18-годишен негов съселянин, настанен в Първа хирургия на УМБАЛ – Бургас с контузии по тялото, настанен в Първа хирургия на УМБАЛ – Бургас. С комоцио е и 30-годишен мъж от Черково, който е прегледан и освободен за домашно лечение.