Малкият Никола има нужда от огромна подкрепа, за да расте здраво дете. Ники е роден през 2014 год. с диагноза вроден дефицит на бедрената кост. В следствие на това едното му краче е по-късо от другото с 4,5 см. В България се правят операции, но едва след като детето е навършило 11 год.

До тогава разликата в двете крачета на Никола ще е много по-голяма и той ще се нуждае постоянно от ортеза, за да ходи. Възможно е да получи и множество изкривявания заради разликата в краката. В американска болница могат да оперират Никола веднага. 

В Център „Света Мери“ в Уест Палм Бийч работи един от най-добрите лекари в тази сфера. През септември медикът ще преглежда в Барселона. Там се очаква на Ники да му бъде насрочена и дата за операцията. При операцията на детето ще бъде поставен външен фиксатор за 10 седмици.

В този период костта се удължава, като за това време е осигурена физиотерапия и постоянно медицинско наблюдение. След постигането на желания резултат фиксаторът отново се поставя за 10 седмици. Тогава обаче семейството ще може да се върне в България. След втория етап от лечението е необходимо Ники отново да отиде в клиниката, за да се махне фиксатора и да се постави пирон в бедрената кост.

Цялото лечение ще струва 120 000 долара. Сумата е невъзможна за семейството на Ники.