Изключително грозен скандал в УМБАЛ – Бургас. Крадиолог е заплашен от дисциплинарно уволнение, заради тежки обвинения. Бургазлията Климентин Милчев обвини д-р Михаил Читаков, че е изгонил посред нощ майка му от интензивното отделение на болницата. Причината – стара вражда. Пепа Милчева е бивша медицинска сестра, която 36 години е работила в Спешното отделение на същото здравно заведение.

На 17 ноември тя е претърпяла тежка сърдечна операция. Във вторник вечерта обаче й прилошава, получава аритмия и задушване. Настанена е веднага в интензивното отделение. „Там я приеха с голямо уважение. Все пак лекарите и сестрите я познават. На следващия ден обаче на смяна дойде д-р Читаков“, разказа Климентин. Лекарят директно отишъл при бившата медицинска сестра и й казал „Колко те мразя“.

Вечерта пък наредил на сестрите в интензивното да съберат багажа на Пепа и да я изведат от отделението. Лекарят не се трогнал дори и от факта, че бившата му колежка е оперирана наскоро и в момента е в тежко състояние. „Ако знаете как плачеха и днес колежките й, ама те нищо не могат да направят“, обясни Климентин.

Според него омразата на доктора е предизвикана от жалби, които Пепа Милчева като медицински работник е подавала срещу него. „Толкова директори се смениха в тази болница, обаче този доктор продължава да е на работа, въпреки сигналите срещу него“, недоумява синът.

Той е решен да сезира прокуратурата за случая. Смята да заведе граждански иск както срещу д-р Читаков, така и срещу УМБАЛ – Бургас. В момента майка му се намира в дома си. Кардиолози ще трябва да преценят дали тя може да пътува, за да бъде преместена в болница в София или Стара Загора.

От УМБАЛ съобщиха за Gramofona.com, че са запознати със случая и веднага е била разпоредена проверка. Кардиологът вече е предупреждаван официално да коригира поведението си, защото срещу него е имало и други сигнали. Направена е консултация с юристи за налагане на най-тежкото наказание, уточтниха от УМБАЛ – Бургас.