В редакционната поща получихме благодарствено писмо от бургазлийка. Публикуваме текста без редакторска намеса.

В дните когато темата за безплатното здравеопазване е особено актуална, искам да разкажа моята история и това, което се случи с мен и детето ми. Ако очаквате обаче, че ще прочетете разказ за това, как бездушни лекари са ми искали пари преди да прегледат детето ми, значи следващите редове не са за вас. На пук на ширещата се омраза и плюене по медиците, аз искам да им благодаря.

Казвам го с ясното съзнание, че да - това е тяхната работа, но на фона на заливащите ни негативни новини добрият пример трябва да се посочва. Имам син на 5 годинки. Живо и буйно дете, което не може да стои кротко. И така докато беснееше на една от детските площадки в Бургас, успя да падне и да си разцепи брадата.

Можете да си представите картинката.

Пищящо от болка дете, много кръв и уплашената му майка. Грабнах го и тръгнах да търся лекар, който да ни помогне. Това се случва вечерта, през лятото, когато всички болници са на предела си. Отидохме в медицински център „Света София“. Приеха ни веднага. На смяна бяха хирургът д-р Георгиев и д-р Зафиров. Искам да им благодаря, защото успяха да се справят с едно дете изпаднало в истерия и не по-малко уплашената му майка.

Сигурно не съм се държала адекватно в този момент. Но двамата успяха да успокоят малкия. Промиха раната, която наистина беше дълбока и я залепиха, за да не остане белег. Действаха изключително компетентно, бързо и най-важното внимателно.

Не съм платила и стотинка, никой не отвори темата за пари. Искрено се надявам добрият пример на работещите в този медицински център да е заразителен и все повече клиники да предлагат подобно обслужване.

Радвам се, че попаднахме на д-р Георгиев и д-р Зафиров, за които да си лекар не е просто професия, а призвание.

 

С уважение: Диана Николова