Деси Белова с нови три медала по плуване

21.11.2017 , 17:09 | Автор : Павлина Куцарова

Какво се случва, когато спортът е твоята страст? Жънеш успехи! Доказва го Деси Белова.

Тя е само на 10 години, но вече има 36 медала по плуване. Деси е гордост за ОУ „Васил Априлов” в Бургас, каза директорът на школото Марияна Стефанова.

„Деси е едно прекрасно дете и освен всички турнири и първенства, които печели в спорта, тя ни радва с много добри и отлични резултати в учебния процес”, отбеляза Стефанова.

Деси лесно съчетава уроците с плуването. До обяд е на училище, а след обяд – в басейна, като част от отбора на спортен клуб „Черноморец”. Заради постоянството си по време на тренировките, Деси завоюва поредните три медала от  4-тия международен турнир по плуване, провел се през уикенда  в Пловдив.

„Взех два златни и един сребърен медал. Опитвам се да подобрявам рекордите всяка година. Един ден отидох на тренировка по плуване и ми хареса”, споделя бургаската надежда в плувния спорт.

Деси продължава семейната традиция да се занимава със спорт. Майка й – Мария Белова е в отбора на ветераните по плуване на бургаския „Черноморец”. Тя е плътно зад гърба на дъщеря си, както и Люба Панайотова – треньор на малката Деси.

„Важното е да идваш с желание на тренировка и нещата се получават. Желание, талант, постоянство. Деси е на тренировки всеки ден, дори и в събота. Не е пропускала тренировка”, подчерта Панайотова.

Деси е готова да плати цената, за да стигне до върха. А той е, както казва Деси: „да стана олимпийска шампионка”.

 

Нов коментар

captcha

Коментари (0)

Няма коментари

Времето

19.01

5o - 6o
20.01

6o - 9o
21.01

1o - 7o
22.01

1o - 6o