Столични медии сравниха Лозенец със Сен Тропе. Причината – на Централния плаж шезлонг и чадър стрували 30 лв, твърди „Телеграф“. „Такива големи цени за шезлонг няма дори и на Слънчака“, уточнява БЛИЦ.

Проверка на Gramofona.com показа, че информацията е далеч от истината. Цената на чадър и шезлонг на Централния плаж в Лозенец е по 6 лв. Така комплектът излиза 12 лв. Ако искате един чадър и два шезлонга към тях, то тогава ще платите общо 18 лв за услугата.

В платената зона има и ВИП сектор, в който цените действително са по-високи.

30 лв ще ви излезе ако наемете голям чадър с два шезлонга към него, два барбарона и сервитьор, който да ви обслужва на плажа. „Наистина се стремим и поддържаме високо качество, харесва ни сравнението със световен курорт като Сен Тропе, но цените ни са далеч от Френската ривиера“, категорични са от Централния плаж на Лозенц.

От началото на месеца за безопасността на летовниците там отговарят 8 спасителя, които са разположени на 4 поста. От 1 юли спасителите ще бъдат 12, а постовете – 6.

Миналата седмица от Министерството на туризма са направили проверка на Централния плаж в Лозенец и е установено, че той отговаря на всички изисквания и условия, залегнали в договора.