Камъни, наподобяващи глави на мъже и животни, шашнаха бургазлии в Узункьопрю. Уникалната изложба може да бъде видяна на две места в света – турския град и Япония. Откривател на интересните находки не е нито изследовател, нито поклонник, а овчар и се казва Ахмед Бей.

Във всеки един камък мъжът забелязал очи и носове и решил да събере намерените  нестандартни камъни на едно място.  Експозицията се намира в реставрираната и превърната в културен център църква от 1859 г. – „Св. Йоан Кръстител”.

Красивите неща в сградата не свършват само с пълната каменна зала. На втория етаж от центъра са разположени триизмерни картини с библейски сцени. Църквата не е била активна до 1930 г. След това е възстановена от общината.

Обектът бе разгледан и от журналисти, турооператори и представители на туристически информационни центрове от региона по покана на Бургаската регионална туристическа асоциация. Тя е водещ партньор в проекта “Съвместна инициатива за промоция на трансграничния регион България – Турция като атрактивна туристическа дестинация - JOINT TOUR” (№ CB005.1.22.055), финансиран по Програма Interreg - IPA CBC Bulgaria-Turkey 2014-2020, в партньорство с Дирекцията по култура и туризъм на област Къркларели, Турция и Министерство на Туризма на Република България.