Бургас е изключително благоприятен за спорт като парапланеризъм, заявиха от сдружение Burgas Paragliding Club. Като предимства специалистите изтъкват, че тук хората не се нуждаят от специални автомобили и физическо време от 2-3 часа, за да достигнат до точката на излитане.

В Бургас спирките, от които се излита са на 5-10 минути разстояние. Отделно гледката над морската градина в Бургас е пленяваща.

Много състезатели от чужбина и страната избират именно Бургас за своя скок, заради гледката отгоре.

Затова състезатели от Румъния, Македония, Латвия, Южна Африка и страната ще мерят сили в Международното състезание по парапланеризъм, целно кацане „Бургас 2014”.

То се провежда за втора поредна година от сдружение Burgas paragliding Club. Миналата година надпреварата е минала изключително гладко с 25 участници. Тази година се очаква да бъде по-успешно и с двойно повече ентусиасти.

Летателното шоу ще бъде този уикенд. В петък ще бъде тренировъчен ден, а събота - самият ден за състезанието. Неделя остава като резервен ден, но организаторите се надяват цялото събитие да се вмести в съботния.

Мястото, от което ще излитат състезателите ще е до чешмичката до паметника на Петя Дубарова. Наградата за първите трима е 1700лв., както и за първата дама. До момента са се записали 5 жени. Отделно има допълнителни материални бонуси за останалите състезатели.

Община Бургас е главен спонсор на събитието.