Над 500 руснаци от Бургаско гласуваха за президент на родината си, съобщи пред Gramofona.com почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев. Две са били разкритите секции за гласуване в региона. Живеещите в Бургас са дали своя вот още на 10 март в морския град. Втора секция е била разкрита и в Несебър. Там местните руснаци са гласували на 15 март.

В днешния ден на президентските избори са отворени секции само в София, Варна, Русе и Пловдив. Те ще работят от 8 до 20 ч.  В други 20 града изборите се проведоха предварително по установен график - от 3 до 17 март. 

Последните социологически проучвания сочат, че 69% от избирателите ще гласуват за сегашния президент Владимир Путин, а останалите 7 кандидата общо получават 20%. От тях най-висок процент – 7%, получава Павел Грунински от Комунистическата партия. Близо 5% ще гласуват за Владимир Жириновски, който се явява като кандидат на Либералдемократическата партия. Между 1% и 2% ще подадат своя глас за журналистката Ксения Собчак. Оставалите четирима кандидати се получат под 1% от гласовете.