Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че в Сирия е необходима военна намеса, въпреки че така няма да се сложи край на гражданската война. В интервю за радио "Дойчландфунк", което ще бъде излъчено по-късно днес, Меркел признава, че политическият процес за урегулиране на конфликта в Сирия все още не върви добре.

Според германския канцлер президентът Башар Асад трябва да участва в преговорите за намиране на мирен изход от кризата, съобщи БНР.

По-рано от генералния щаб на руската армия съобщиха, че най-силно засегнати от руските удари са позициите на "Ислямска държава" в района на град Рака.
 
”Разузнаването ни установи, че бойците губят контрол над района.  В редиците им се забелязва паника и вече има дезертьори. Около 60 наемници са напуснали позициите си и се опитват да се върнат в Европа”, заяви Андрей Картаполов.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отново заяви, че руските удари в Сирия се извършват напълно "прозрачно", а премиерът Медведев повтори позицията, че Москва се защитава от тероризма зад граница.

Източник: Dnes.bg

Снимка: spiegel.de