Доналд Тръмп заяви в интервю, че може да разреши проблема на САЩ с държавния дълг за 8 години, съобщи The Washington Post.
 
Милиардерът коментира икономическата ситуация в страната и я определи като опасна. Според него САЩ вървят към много масивна рецесия. Тръмп заяви, че ще управлява страната по същия нетрадиционен начин, по който води и кампанията си в момента.
 
Ексцентричният кандидат за президент е готов да отхвърли десетилетия на американска политика, за да наложи нов собствен подход към света. За първите си 100 дни управление Доналд Тръмп обяви, че ще намали данъците и ще предоговори търговските и военни сделки.

 
Милиардерът иска да промени и ролята на САЩ в НАТО. Обяви още, че само за 8 години може да се отърве нацията от държавния дълг, който в момента възлиза на 19 трилиона долара.
 
Изявлението му обаче се посреща скептично от повечето икономисти, които изчисляват, че на година ще трябва да се отделят по 2 трилиона за обслужване на дълга. В амбициите на Тръмп е и да научи руския президент Владимир Путин на уважение към САЩ.
 
 
 
Снимка: banker.bg