Директорка на частно училище в американската столица Вашингтон обяви, че е готова да плати на учениците си ако те ограничат употребата на мобилни телефони, компютри и видео игри през лятната ваканция.

За офертата на Даяна Смит разказва The Washington Post. Дамата оглавява гимназията от 2008 год. През годините забелязала как смартфоните обсебват живота на децата все повече и много често те идвали на училище недоспали, защото до късно са си писали със свои приятели или се ровели в интернет.

За това и директорката решила да плати по 100 долара на всяко дете, което се съгласи да прекарва вторниците през лятото без мобилни комуникации. Родителите на учениците харесали идеята, някои от децата също.

160 са седмокласниците и осмокласниците, които могат да приемат предизвикателството на своята директорка. Ако всички те спечелят, това означава, че Даяна Смит ще трябва да плати 16 000 долара. Директорката обаче не мисли, че повече от 50 деца могат да издържат вторниците без интернет и технологии.

Тя признава, че има ученици, които не могат да стоят без телефоните си повече от час. Други пък са уверени, че задачата не е проблем и са готови да заработят своите 100 долара през лятото.