Няма държава, която да не е забранила поне едно нещо на своята територия. Но някои от забраните са доста смешни. Когато пътувате някъде, винаги преглеждайте местните правила и закони за тази дестинация. Защото трябва да ги следвате, дори и да са доста необичайни.

Австралия

В неделя след 12 часа е забранено да излизате на обществени места с розови панталони.

Само лицензиран електротехник може да смени електрическата крушка. В противен случай ще ви бъдат наложени глоби!

Англия

Забранява се почистването на килима на улицата. Предупреждение: ако искате да направите това бързо, трябва да свършите до 8:00 часа.

Забранява се превозването на едър рогат добитък по улиците от 7 до 10 часа, освен ако не е разрешено от полицията.

Не е позволено да се целувате на гарите. И навсякъде има знаци "без целуване". Правителството е загрижено, че дългите прегръдки могат да причинят закъснения за пътуващите.

Италия

От 2008 година е незаконно да се хранят гълъбите на площад "Сан Марко" във Венеция, защото те унищожават историческите паметници и сгради. Освен това е известно, че птиците носят различни опасни заболявания.

В Ераля, град в близост до Венеция, не ви е разрешено да строите пясъчни замъци, защото хората "не могат" да се разхождат по брега.

В Еболи е забранено да се целувате в колата.

На остров Капри се забранява носенето на шумни дървени чехли и обувки.

Сингапур

В Сингапур, тези, които не могат да живеят без дъвка, ще бъдат глобени, защото е забранена тук от 1992 г. насам. Смята се, е дъвката може да навреди на здравето на човек и на околната среда.

Канада

Според канадското законодателство 35% от цялото разпространено съдържание трябва да бъде от местен произход - от 6 до 18 часа, от понеделник до петък.

Япония

През 2008 г. тази държава реши да въведе годишно правило за талията сред хората на възраст между 40-74 години (не повече от 86 см за мъжете и 90 см за жените). Така Япония се бори със затлъстяването и свързаните с нея заболявания. През 2015 г. тези, които "не следваха правилата", бяха глобени.

Индия

Продължавайки темата за затлъстяването, през 2016 г. в Керала се прилага "данък върху мазнините". Това означава 14,5% за хамбургери, пици, понички и други мазтни ястия, които се сервират в ресторанти.

 

Източник: Profit.bg