Представиха новата стихосбирка на Милка Стоянова в Дома на писателя в Бургас.
Възможно е да намерите себе си, или да видите своята съдба в книгата „Крайбрежна поема”. Историите на много жени от Бургас и други места край морето, са  разказани в стихове. Чакащи своите мъже, те търсят отговори на житейски въпроси. Тези земни богини и мъченици, са заключени между морето и сушата. Мъжете-моряци също са в книгата. На кораба, но с мисли останали на брега, те тъгуват по своитете любими хора.

Така, но по много по-естетски начин Милка Стоянова разказва своя живот на брега: ”...една жена на брега, един мъж на кораб...”.Жената в нейната книга е олицетворение на търпение, мекота, готова да чака. Мъжът, обаче чува зова на морето и тръгва. Между тях остава само синьото море, което „шуми до възглавницата на жената”.

Добрина Топалова представи „Крайбрежна поема”.  Поетичната премиера се радва на  голям интерес от страна на публиката. Гости на поетесата бяха представители на Община Бургас, зам.кмета на Йорданка Ананиева, хора от  различни културни институции.

Усещането за естетическо преживяване, излизане от сивотата на деня, празник на изкуството, беше подсилено с музика. Дъщерята на поетесата, Елена Димитровa прочете нейни стихове, а  британският певец Дейвид Йорк изпълни песни от репертоара на Бийтълс, под акомпанимент на  китара на Георги Мархолев от група Сънрайз.

Така 12 книга на Милка Стоянова се оказа посветена не само за постоянното очакване, но и за надеждата от посрещането, прегръдката и възможният красив живот.