Пролетта дойде, а с нея на бял свят излязоха и всички дребни несъвършенства и зимни прегрешения, които могат да ни провалят удоволствието от разголените дрехи. Паласки, виснало коремче и целулит, които по никакъв начин не си кореспондират с новия бански – картинка, позната на не една жена.

Ако искате да сте във форма за лятото обаче, не се отчайвайте, ами действайте. Как бързо да придобием желаната фигура ни казва Ирен Пъздеркова. Тя е инструктор и освен упражнения, разработва и хранителни режими за своите клиенти.

Ето и нейните съвети:

„Пийте много вода. Първото нещо, което аз правя преди кафето, е да изпия две чаши вода. 20 минути преди всяко хранене също пия по чаша вода“, обяснява Ирен. Нейният съвет е да не зачерквате нищо в менюто си, но да наблегнете на плодовете, зеленчуците и месото. Често пренебрегван факт е, че за да се отслабне качествено, метаболизмът трябва да се ускори. А това става с правилно хранене и много движение.

„Аз например следвам правилото, че това което ям на обяд, ям и на вечеря. Така организмът ми не се претоварва да преработва различна храна. Обичам и сладко, не се лишавам от него, но съм го ограничила в един ден от седмицата“, обяснява още Ирен. За нея много важни са и междинните хранения. Тя предпочита суровите ядки, риба тон и сухар. И макар, че не се ограничава във видовете храна, много внимава как я приготвя.

Няма нужда да ви казваме, че пърженото е враг на гладката кожа и стегната фигура. Месото може да е на скара, печено и дори на пара. Зеленчуците също.

Любимата закуска на Ирен е смути. „Това са истински енергийни бомби, които дават необходимите ценни вещества, лесно се обработват от организма и в същото време ви дават тонус“, обяснява Ирен. Нейното любимо смути е от спанак, круша или банан, малко мед и сурови ядки. Всичко това минава през блендера с малко вода и се превръща в истинска доза енергия за старт на деня.

Важно за тренировките е, че кардио упражненията е най-добре да се правят сутрин на гладно. Хубаво е също така да не тренирате всеки ден, а да си изработите схема. Ирен води тренировки четири пъти в седмицата, така че тя спортува два дни, един ден почива, след това има още два дни с тренировки, а уикендът е посветен на семейството.

В момента на личната си страница Ирен е отправила 14-дневно предизвикателство за всеки, който иска бързо да влезе във форма. То включва лесно за приготвяне меню и упражнения, които са подходящи за изпълнение не само в залата, но и у дома.

А какво мотивира една млада жена да се посвети едновременно на малкото си дете, да следва право и в същото време да стане успешен инструктор? Очаквайте историята на Ирен в Gramofona.com