Тя е работохолик и перфекционист до мозъка на костите. Тя е верен приятел, естет и бохем. Завършила е Търговската гимназия в Бургас, а след това и икономика в УНСС. Не се страхува да върви по неотъпкани пътеки, вдъхновява се от новото и различното. Професионалният път на Женя Гайтанджиева започва като икономически репортер, а малко по-късно и като редактор в областния всекидневник „Черноморски фар”. Била е ПР на „Слънчев бряг” АД, работила е и в информационния сайт Флагман. бг. Преди не много време предприема остър професионален завой, защото чувства, че журналистиката не й носи вече същата радост и страст, както в началото.

Работата й като ПР включва много дейности – връзки с медиите, организиране на събития, маркетинг и реклама.„Разработването на различни кампании носи много повече позитиви на съответния клиент, отколкото един лустрован материал в медиите. И така през последните три години се опитвам да покрия голяма част от тези дейности, като най-новата ми страст е потапянето в дълбоките води на графичния дизайн, предпечата и опознаването на различните материали и видове печат. Търсех новото и го намерих. Винаги съм казвала, че човек прекарва по-голяма част от деня в работа и затова тя трябва да му носи удовлетворение и любов, в противен случай, няма никакъв смисъл. Не се страхувам от предизвикателствата на живота, не се страхувам да пристъпя в тъмното и неизвестното. Може би и затова още първите ми проекти се оказаха успешни”, разказва гордо пред Gramofona.com Гайтанджиева.

Категорична е, че журналистиката не й липсва и тя не е прекъснала с професията нацяло. От две години води всеки петък предаване по „Дарик радио”, а едновременно с това списва и собствен блог.

„При мен няма „шок и ужас”! Опитвам се да търся позитивното и красивото от живота. Това е една от причините да направя завоя. Все повече медии залагат на черните хроники, на жълтите новини, за да се продават. През годините често съм се оправдавала сама пред себе си, че търсенето на пазара е такова. Гледала съм с какви обороти върти броячът при поредната кървава новина и ми е ставало мъчно, че читателят не иска да чете специализирани и качествени материали. Няма какво да се самозалъгвам, загубих моето място на този пазар, но открих нов  с различно търсене и предлагане”, споделя Женя Гайтанджиева.

Никога няма да забрави прекараните години  в „Черноморски фар”. Всяка сутрин е нямала търпение да отиде на работа, а редакцията на вестника е чувствала като второ семейство. Годините на работа там са били за Женя луди, безгрижни и тя се е чувствала истински щастлива.

„Работихме до късно вечер със страст и хъс. Все още мога да кажа, че вестникарството е в кръвта ми, обожавам аромата на мастилото”, казва още бургазлийката. Не помни първия си репортаж, но е обожавала да пише за строителство и инвестиции. Знаела е какво се строи във всяко едно кътче на област Бургас, коя ще е поредната офис сграда, ваканционно селище или търговски център.

Това, което я кара да се усмихва е животът в различните му форми като доброто, скромността и силата на човешкия дух.

Не може да съществува без близките и приятелите си. Въпреки че отделя много повече време на работата си и е постоянно по пътищата, смисълът на нейния живот е семейството й.

„Естествено, че съм суетна. Дори не вярвам, че има жени, ампутирани от суетата!”, убедена е Женя.

Отмаря като пътува  и много обича да съзерцава природата. Обожава да наблюдава как кипи животът в големите градове, да се потапя в тишината и културата на хората от малките градчета, независимо в коя точка на света са. Допълва, че преди години се е зареждала с екстремните спортове, обичала е да покорява нови върхове, да се спуска с бързи скорости по пистите, но днес вече е доста по-кротка.

Закърмена е с рок музиката, обича ниските тембъри на гласа, обожава звука на китара. Повече от щастлива е, че и неината дъщеря се вълнува от този вид музика. Мечтае тя и близките й да са здрави, защото казва, че всичко друго се постига лесно с много постоянство и воля.

Гайтанджиева обича и да учи и винаги казва, че ще остане една прилежна и старателна ученичка в живота. Всяко ново умение, преодоляването на всяко ново предизвикателство я карат да се чувства жива. Обича да чете и твърди, че хубавата книга винаги може да оправи и най-кривото й настроение.