Тя е красива, дисциплинирана и работохолик. Родена е в прекрасния и слънчев Благоевград, но от пет години работи и живее с удоволствие в Бургас. Признава, че винаги е изпитвала невероятна любов към града ни и морето. Казва още, че той винаги я е привличал с красотата и спокойствието си. Тя е на 36 години и е операционна сестра в Кардиологична болница „Аджибадем Сити Клиник” в морския град. Завършила е бакалавър в Медицински колеж към Медицински университет в София със специалност „здравни грижи”. Дипломиран магистър е и по специалност „здравен мениджмънт” в Нов български университет. Няколко години е работила в сферата на неврухирургията в Окръжна болница „Света Анна” в столицата. 

Голямата й любов обаче е сърдечната хирургия. Мечтата й да работи и да се обучава при едни от най-добрите родни кардиохирурзи бързо става факт. 12 години прекарва в болница „Света Екатерина” като нейните ментори са светилата в кардиохирургията професорите Александър Чирков и Генчо Начев. „Те са хората, които ме научиха да работя с висок професионализъм и всеотдайност към професията”, гордо казва пред Gramofona.com Давидкова.

Тя става преди първи петли, за да е точно в 7.00 часа в болницата. „Работата започва с подготовката за първата операция за деня. Те са обикновенно по две на ден. Продължителността на всяка една от тях зависи от сложността й, но стандартно една опеерация продължава около 5-6 часа", разказва Давидкова. Никога няма да забрави първото си влизане в операционната зала. „Ако се уплашиш или припаднеш, тогава професията не е за теб. Когато аз влязох за първи път бях възхитена, почувствах една хубава приливна вълна в себе си, бях очарована от толкова много апаратура, огромен екип и в никакъв случай не почувствах страх. Още тогава си казах , че моето място е точно тук и че сърдечната хирургия е моята професия”, спомня си още Давидкова.

Признава, че по време на операция не мисли за нищо друго освен за нея. „6 часа забравяш всякакъв вид емоция, не можеш да извършваш нормалните човешки нужди и през цялото време си плътно до операционната маса. Професията те изгражда да бъдеш с по-здрава психика, изключителна дисциплина и това да тренираш организма дълги часове да не чувства умора”, обясни още операционната сестра.

Зодия Рак е и се определя за много социален и дипломатичен човек. Обожава животните. Цял живот до себе си е имала домашен любимец, а често полага грижи и за безстопанствените животинчета.

Още преди да се насочи към медицината, Гергана се е придържала към изчистения елегантен стил. Винаги спазва определен дрескод, следи модните тенденции, макар да не се придържа стриктно към тях.

Дели свободното си време от една страна на допълнителна работа, а от друга на твърда почивка. Давидкова е председател на клуб”Медик” към Национално Сдружение Младежки глас.

Организира безплатни прегледи за бургазлии и обучения с различни специалисти. Отделно от това от три години е водещ на здравното предаване „Медик” по Канал О.

Когато разпуска от натовареното ежедневие, пътува с приятели в страната и чужбина, обожава да посещава театрални представления, опери и концерти. Физически и духовно се изгражда чрез японското бойно изкуство айкидо.

Щастлива е, че в приятелския й кръг е професор Александър Чирков.

„Той е невероятен специалист, страхотен учител, изключително спокоен като характер, земен като човек и приятелски настроен. Само можем да се учим от него. Той запази добри отношения не само с мен, но и с всички негови ученици. Той е пример как да бъдем добри хора. Чуваме се редовно по телефона, а винаги когато идва в Бургас, ми се обажда. Наскоро навърши 80 години. Пожелавам му още толкова!”, допълва с радост Давидкова.

Влюбена е до уши в половинката си. За мъжа на живота си казва, че е страхотен човек. „Уважаваме се и се обичаме, което е най-важното. Винаги гледаме да сме заедно, когато имаме време. Няма значение дали ще сме навън сред приятели или у дома на хубава вечеря. Той е много близо до моята душевност, имаме общи интереси и хобита, говорим на всякакви теми”, признава емоционално Гергана.

Дълго време е разсъждавала над въпроса: „Каква бих била, ако не съм това, което съм сега?”. Отговорът е повече от ясен: „Аз съм човек, който пренебрегва себе си, за да помогне на другите. Цял живот чувствам, че трябва да помагам. Това е моето призвание. Щастлива съм!”.