В бургаската галерия „Ети” се влиза и излиза с усмивка. На това правило Светлана и Енчо Тодорови вече 20 години учат своите клиенти. Собствениците на изложбената зала за изкуство събраха майстори на четката и свои близки, за да отпразнуват 20 години от създаването на „Ети”.

„За този период пораснах много с уроците, които научих за живота. Да решиш да издържаш семейството си и да правиш бизнес с изкуство, си е чиста проба авантюризъм, която ние подплатихме и с донкихотовски инат, за да отстоим на това, което бяхме замислили в самото начало”, казва Светлана Тодорова.

И до днес признава, че не се е уморила да повтаря на своите клиенти, че изкуството е за хората, които не разбират, но на които картината трябва да донесе наслада.

„След 20 години станахме по-богати, но не финансово, а с многото приятели, които намерихме сред клиентите си”, категорична е Светлана.

Тя и съпругът й работят не само с бургаски художници, но и с майстори от цялата страна. За Светлана и Енчо е важно запазването на българската идентичност и стил, подборът на картините и начинът, по който семейството обслужва своите клиенти.

Да уважат празника на Светлана и Енчо дойдоха областният управител на Бургаско Вълчо Чолаков и главният секретар на Областна управа Валентин Люцканов.

Губернаторът подари на собствениците на „Ети” статуетка на кан Тервел. Самият той призна, че е редовен клиент на галерията . За юбилея стените на изложбената зала бяха украсени с 49 творби.