Сцената на Летния театър в Бургас се превърна в арена на истинска виртуозна битка. Невероятните Пол Цибис и Андреас Керн влязоха в двубой за одобрението на публиката в шоуто си PIANO BATTLE.

Старата максима твърди, че в любовта и на война всичко е позволено. За това и двамата не пестиха средства и усилия, за да спечелят както любовта на зрителите, така и победата. Играха тенис на маса докато свирят, роялите им се превърнаха в барабани, изпълняваха класически произведения със завързани очи.

И нито за миг не позволиха нещо да помрачи красотата на музиката, която свирят. Изключително харизматични и невероятно талантливи, двамата пианисти грабнаха вниманието още с появяването си на сцената. PIANO BATTLE е шоу, представяно на стотици сцени по цял свят, а Бургас стана част от него в събота вечер.

Пол Цибис и Андрейс Керн са от поколението на младите и виртуозни пианисти, които поднасят класическите произведения по начин, който не може да ви остави безучастни. В шест рунда двамата се съревноваваха за гласовете на публиката, а в Бургас тя се оказа на страната на Андреас.

 

Снимки: Павлина Попова; Васил Мартинов