Виртуозните пианисти Андреас Керн и Пол Цибис са PIANO BATTLE и ще бъдат в Бургас на 14 юли 2018 г., Летен театър.  Те са приятели в живота, но на сцената са безмилостни конкуренти за вниманието на публиката. Излизат на сцената очи в очи, очаровайки публиката с майсторски изпълнения на класически произведения. Репертоарът варира от Шуберт и Шопен до Скрябин и Лигети.

Андреас Керн и Пол Цибис създават дуета си специално за фестивал в Хонг Конг. Това е начало, прерастнало в сътрудничество между двамата и стотици концерти в Европа, Съединените щати и Азия. Шоуто е толкова успешно, че двамата са канени на всички престижни музикални фестивали, включително Beethovenfest Бон, Фестивалът Rheingau Musik, фестивала в Шлезвиг-Холщайн и много други.

ЧЕРНОТО И БЯЛОТО СА ГОТОВИ ЗА БИТКА. КОЙ Е „ПО-ДОБРИЯТ” ПИАНИСТ? ПУБЛИКАТА Е АРБИТЪР...

Състезанието не би било състезание, ако няма арбитър. Андреас Керн и Пол Сибис канят всички присъстващи в залата по време на концерта да гласуват чие изпълнение харесват повече. Целта е са се избере победител на вечерта. И с това ролята на публиката може да не свърши…готови са да импровизират върху тонове, подадени от публиката. Шоуто им е разделено на няколко рунда, всеки от който е съставен от определен музикален стил. След всеки рунд публиката гласува чие изпълнение е харесала повече и коронова победител.

Отчасти сериозен класически концерт за две пиана, отчасти гладиаторска битка за одобрението на публиката на двама големи съвременни пианисти, PIANO BATTLE е уникален концерт, който е удоволствие за сетивата.

МЕДИИТЕ ЗА ТЯХ...

”Класическата музика трябва да е забавление. И това е, в което тези двама мъже успяват да ни убедят за малко повече от два часа повече от всеки друг, който е опитал”.

Münchner Abendzeitung, Германия

“Piano Battle притежава елегантността на класическата музика, вълнението на рока и енергията на хип-хоп.”

Newsis, Южна Корея

ПИАНИСТИТЕ...

ПОЛ: “Вярвай на очите си”

Пол Цибис е учил в Хановер, Берлин и Лондон, а вече е концертирал на петте континента и е утвърдил присъствието си на световните концертни сцени. Пол има редица записани и издадени албуми, включително колекция от френски мелодии за пиано от Берлиоз, Форе и Дебюси, които реализира в сътрудничество с немската оперна певица Барбара Сенатор. Пол е въвлечен и в редица филмови проекти, за които пише и изпълнява музиката, като най-известният от тях е многократно награждавания документален филм Пианомания. Пол е посветен и на преподавателска работа като има класове в Trinity College в Лондон и често прави мастеркласове в Германия, Китай, Хонг Конг, Южна Корея, Тайван.

Андреас: “Остани любопитен”

Роден в Южна Африка, Андреас Керн учи пиано в Кьолн и Берлин с Гюнтер Лудвиг и Паскал Девойон. Като солов изпълнител на камерна музика, той има огромен опит като концертиращ музикант в Европа, Канада, Хонг Конг, Китай, Япония, Индия и Южна Африка.

Посветен на това да представя класическата музика по нетрадиционен начин, Андреас често участва в проекти, които използват за място на спектаклите неконвенционални места, като съчетава класическата музика с изпълнения на актьори, танцьори и други видове изкуство. Тези пърформанси привличат много по-млада публика отколкото традиционните класически концерти.

Андреас е идейният основател на Piano City Berlin Festival 2010, който събира над 100 пианисти за една седмица. От тогава, Piano City стана бранд и започна да се реализира и в градове като Милано, Неапол, Рим.

Билети може да закупите в мрежата на Ивентим, на касата на НХК и Лятната каса „Часовника“.

Информационен сайт Gramofona.com е медиен партньор на уникалното събитие. Ако искате да получите достъп до концерта, очаквайте подробности при нас!