20 млади фотографи с изложба в Бургаския съд. Авторите са ученици на един от най-опитните фоторепортери – колегата Борислав Пенков. Фотосите са на морска тематика, а самата експозиция е коствала много на своите създатели.

„В момента стана мода и масово навлязоха фотографи и художници в цялата страна. Тази изложба е плод на много труд, тъй като обучението по фотография е нещо много специфично“, коментира пред Gramofona.com Борислав Пенков.

Преди 6 години по негова идея Съдебната палата в Бургас за първи път се превърна в експозиционна зала. Идеята е изкуството да бъде представено в нетрадиционна среда и да се разчупи модела, обясни Пенков. Тази година изложбата е и своеборазен подарък за юристите в морския град. Днес е денят на Българската Конституция, а домакините на изложбата - Бургаски окръжен съд отбелязват през 2018 100 годишнината от създаването си..

На събитието присъстваха директорът на Центъра за личностно развитие Пепа Ангелова, председателят на Бургаския окръжен съд Росица Темелкова, главният секретар на Община Бургас Божидар Кънчев, и председателят на Дружеството на бургаските художници Митко Иванов. За да видят фотосите бяха дошли и ученици от няколко местни училища.