Пиян българин предизвика ужасяваща катастрофа във Великобритания, която отне живота на две деца. Инцидентът е станал през месец септември, но сега в хода на разследването изплуваха нови подробности, съобщава Fakti.bg.

Семейство е пътувало с автомобила си в графство Хартфордшър, когато колата е ударена челно от друг автомобил. Зад волана му е бил 28-годишният българин Атанас Генов, работещ в местна ферма.

Съдът посочи, че българинът е карал в насрещното платно, а освен това е шофирал под въздействието на алкохол. Малко преди инцидента на пътя българският гражданин е пил уиски със свои приятели. Една от версиите е, че той дори е заспал зад волана.

След зверската катастрофа две деца – на две и седем години – са били настанени в болница с тежки наранявания, но са починали по-късно. Би Би Си коментира, че на практика е била подписаха смъртната им присъда на пътя.

„Когато Атанас Генов е решил да се качи в колата пиян, на практика е подписал смъртната им присъда“, посочиха разследващите. Българинът е карал Honda Civic, той е починал на място.

Снимка: Novini.bg