Пътнически самолет Ан-148 със 71 души на борда изчезна от радарите в Подмосковието, съобщават ТАСС и РИА Новости. По първоначални данни той се е разбил малко след излитането си от „Домодедово”.

Няма данни за оцелели при инцидента. На борда на самолета не е имало български граждани, съобщиха от Министерството на външните работи.

Източник на ТАСС първоначално посочи, че се разследват стандартните версии за авиокатастрофата - технически проблем, рязко влошаване на времето или пилотска грешка. Експерти обаче са на мнение, че метеорологичните условия не са били рискови.

Два вертолета Ми-8 със спасители бяха изпратени в с.Аргуново, където бяха открити отломки, тела на загинали и едната от черните кутии. "Лента.Ру" съобщи за открити парчета и от друг летателен апарат. Според източник на "Интерфакс" пътническият самолет се е блъснал във въздуха с вертолет на Руските пощи. От държавното предприятие обаче отрекоха за инцидент с тяхна машина. По-късно и Министерството на извънредните ситуации на РФ отхвърли тази версия.

Диспечерите от летището са отведени на разпит. Жители на населеното място разказаха пред "Франс прес", че са видели самолет да гори и да се разпада в небето. Самолетът е на 7 години. Първоначално е изпълнявал международни полети, но по-късно е бил предаден на Саратовските авиолинии. Данните от сайта flightradar24 показват, че машината рязко е загубила височина, преди да спре да подава информация.

Източник и снимка: bTV