21-годишен запален бодибилдър почина дни, след като бе повален от грип, предаде „Ню Йорк поуст“. Младият Кайлър Бауман от източния американски щат Пенсилвания редовно е посещавал фитнес залата.

Родителите на загиналото момче предупредиха другите за опасностите от обикновения грип и бързите мерки, които трябва да се вземат, ако не се излекува навреме. Майката на момчето заяви, че то е било изключително активно и често е посещавало залата.

„Искаше един ден да стане персонален треньор“, заяви майка му. Кайлър Бауман се почувствал зле, след като се прибрал от работа. За по-малко от 48 часа състоянието му рязко се влошило и бил приет в интензивното отделение на Медицинския център в Питсбърг. Починал няколко часа по-късно.

Медиците обявиха, че причина за смъртта е отказ на жизненоважните органи заради септичен шок, причинен от грипа. Не се споменава дали честите тренировки в залата са отслабили имунната система на младия мъж и са изиграли фатална роля в лечението на грипа.

Според фитнес експерти прекалено честите тренировки в залата от страна на непрофесионалисти могат да имат обратен ефект – да отслабят имунната система на недостатъчно добре подготвен организъм. Почивката и сънят са от изключително значение за пълноценното възстановяване.

Източник и снимка: Факти.бг