Васил Панделиев -  кмет на община Сунгурларе. Блиц интервю на Gramofona.com в навечерието на новата година.

 

Г-н Панделиев, каква година изпращате?

- Изпращаме почти нормално годината, но като цяло беше трудна година. Имахме много сметки, разходи, но хубавото е че успяхме да получим през лятото 1,5 млн.лева заем, с който общината успява да се разплаща. Също така се справихме със строителната програма. Много улици асфалтирахме през годината. Колкото и да бяха малко приходите – успяхме.

С кое се гордеете най-много през 2017 година?

- Капиталовата програма беше около 600 хил. лева, от които пари трябваше да асфалтираме пътища в общината. Гордея се най-вече че успяхме да асфалтираме доста пътни отсечки. През годината са асфалтирани близо 30 км. Най-голямата от тях е 13 км. отсечка Сунгурларе – Грозден – Терзийско. Почти я завършихме, остана само малка част в Терзийско, която ще довършим през 2018 година. За довършването й са останали около 30 000 лева.

Имаме договор за зимното поддържане с една фирма. Целевата субсидия е 136 хил. лева като 65% са за 2018 г. Засега времето е благонадеждно, но ако ни затрупа сняг, имаме готовност. Знаете, че през зимата в община Сунгурларе е много тежко.

В личен план и като кмет, какво си пожелавате за 2018 година?

- Пожелавам здраве на всички. Хубави празници и благодатна 2018 година. От ъгъла на кмет си пожелавам да имаме повече приходи, повече средства за да може да направим повече неща за хората.

Как община Сунгурларе ще посрещне Новата година?

- Имаме над 10-годишна традиция със съгражданите да се събираме в центъра на Сунгурларе. Украсили сме естествена елха, тази вечер ще се съберем около нея на чаша вино с песни, танци и хора ще посрещнем Новата година. Ще има и баница с късмети и награди.

Снимка: e-burgas